Место где су деца на првом месту!
Школа за будућност
Еко календар

Још догађаја…

Еко школа
Активи и тимови
Категорије вести
Архива вести

Пројекти

Данас је група ученика 7. разреда са наставницом Бојаном Манић посетила нашу ТВ Пирот како би обавили истраживачки рад у оквиру пројектне наставе енглеског језика. Погледајте како је то изгледало:

У среду 06.11.2019. године одржана је радионица под називом ”Избор занимања” у школској библиотеци са ученицима седмог и осмог разреда. Овом приликом је разговарано о афирмативним мерама за упис у средњу школу. Ово је била прва активност акционог плана Тима за превенцију осипања ученика, радионицу је водила педагошки асистент Мануела Бишковић.

Јавни час се организовао у СЦ ,,Шумице“ у Београду у понедељак, 28.10.2019. године, у оквиру обележавања „Светског дана џудоа“. Јавном часу су присуствовале школе које учествују у пројекту, као и полазници пројекта. Oд ове школске године. Једна од 9 школа из Србије које су учесници пројекта је и ОШ ,,Свети Сава“ из Пирота. После јавног часа све школе учеснице пројекта су засадиле по једно дрво у парку Шумице као симбол за очување животне средине.

Присутнима су се обратили председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров, потпреседник олимпијског комитета Жарко Зечевић и секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић представници Министарствапросвете, науке и технолошког развоја, као и представници Светске џудо Федерације задужени за пројекат „Џудо у школе“. Из Пирота је у програму учествовало 37 детета из ОШ „Свети Сава“ и Џудо клуба „Пирот“, координатор пројекта и тренер Јудо клуба „ Пирот“ Драган Здравковић, учитељи Миша Јовановић и Ђорић Љубиша, директор школе Марјан Ранчић и помоћник градоначелника Бојан Ранђеловић. Локална самоуправа финансијски и логистички подржава пројекат од његовог почетка тј. од 01.09.2018. године. Џудо је обавезан предмет у школама у Јапану, Француској и још неким земљама. Џудо је после фудбалске, најбројнија спортска асоцијација на свету. Џудо савез Србије планира да сваке године уводи нове школе у пројекат „Џудо у школе“.

У оквиру дечије недеље у школској библиотеци данас је одржана радионица под називом „Подржимо различитост“ коју је реализовала Мануела Бишковић педагошки асистент, овом приликом је ученицима подељен школски прибор у оквиру локалног акционог плана за Роме и Ромкиње, и оперативног плана мобилног Тима Општине Пирот.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у складу са Меморандумом о разумевању, који је потписан са организацијом British Council, реалиизује тродневну обуку за наставнике предметне наставе који предају ученицима узраста 10-14 година, у оквиру Програма ,,Школе за 21. век”. Обука се реалзује у просторијама Основне школе “Душан Радовић”. Из наше школе обуку похађа осморо наставника предметне наставе.

Циљ овог Програма је да подржи развој способности критичког мишљења и вештина решавања проблема и програмирања у току редовних и ваннаставних школских активности.

У оквиру пројекта ,,Спречавање осипања ученика из образовног система“, 20. и 21. септембра у ОШ ,,8. септембар“ одржан је семинар у организацији ЦОП-а. Семинар је намењен учитељима и наставницима пиротских основних школа.

Предавачи на семинару су:

 • Катарина Станић, консултант ЦОП-а
 • Софија Бујовић, члан ЦОП-а
 • Ивана Ценерић, координатор ЦОП-а

На семинару је било речи о планирању, спровођењу и праћењу мера за спречавање осипања ученика,о моделима подршкеза спречавање осипања ученика , о вршњачком насиљу, о вршњачким тимовима , врстама вршњачке подршке, о типовима родитеља и о сарадњи са родитељима …

Наставници наше школе су данас присуствовали обуци ,,Писање предлога пројекта“ која је организована у оквиру пројекта Екуменске хуманитарне организације у сарадњи са швајцарским партнером ХЕКС – ЕПЕР, а под називом ,,Хуманитарна помоћ избеглицама – интеграција и побољшање услова живота миграната/избеглица у Србији“. Стечена знања ће бити примењена у раду Тима за пројекте и сарадњу са локалном заједницом ка унапређењу рада школе.

Поводом обележавања Светског дана Рома педагошки асистент Мануела Бишковић је организовала радионицу са децом. Oвом приликом ученицима је подељен школски прибор, акцију је подржала Градска управа Пирот. Као продукт радионице је изложба о познатим Ромима која је постављена у холу школе.

У оквиру пројекта ,,Ка спречавању дечијих бракова у Србији“ поводом обележавања Светског дана Рома ученицима из Крупца и Бериловца подељене су мајице. И ове године као и до сада указујемо на положај Рома у друштву и позитивне промене.

У циљу обележавања дана школе а у оквиру пројекта „Ка спречавању раних бракова у Србији“ педагошки асистент Мануела Бишковић је испред Тима за превенцију осипања ученика поделила пакетиће са школским прибором. После приредбе организовано је освежење за присутне.

Данас су у Свечаној сали Скупштине града уручена светосавска признања најбољим просветним радницима у Пироту за 2018. годину. Градоначелник Пирота је честитао добитницима награда истакавши да се дух светосавља осећа у пиротским школама и да су за то најзаслужнији сами просветни радници и васпитачи, а локална самоуправа чини максималне напоре да омогући што боље услове за рад у васпитно образовним установама.

Нашој школи, тачније Стручном тиму за праћење пројеката и сарадњу са локалном заједницом уручена је диплома.

Чланови тима:

• Бојана Манић, наставник енглеског језика, руководилац
• Марјан Ранчић, директор
• Мануела Бишковић, педагошки асистент
• Зорица Ђорић, професор разредне наставе
• Марија Геров Стојановић, наставник енглеског језика
• Биљана Свиларов, шеф рачуноводства
• Милан Петковић, секретар
Припремна настава

Мој есДневник

Погледајте

Упутство за приступање порталу Мој ЕСДневник погледајте ОВДЕ

Е-пријава првака


ПРИЈАВИТЕ ПРВАКА


Детаљније о упису погледајте ОВДЕ

Продужени боравак
ес Дневник
365 Office Education
Пројекти школе
Распоред звона

Преподне

 1. час  08:00 – 08:45
 2. час  08:50 – 09:35
 3. час  09:50 – 10:35
 4. час  10:50 – 11:35
 5. час  11:40 – 12:25
 6. час  12:30 – 13:15

Пoподне

 1. час  13:30 – 14:15
 2. час  14:20 – 15:05
 3. час  15:20 – 16:05
 4. час  16:20 – 17:05
 5. час  17:10 – 17:55
 6. час  18:00 – 18:45
Пратите нас

  

Школски календар


Такмичења


Мала матура