Место где су деца на првом месту!
Еко календар

Још догађаја…

Еко школа
Активи и тимови
Категорије вести
Архива вести

Пројекти

У циљу обележавања дана школе а у оквиру пројекта „Ка спречавању раних бракова у Србији“ педагошки асистент Мануела Бишковић је испред Тима за превенцију осипања ученика поделила пакетиће са школским прибором. После приредбе организовано је освежење за присутне.

Данас су у Свечаној сали Скупштине града уручена светосавска признања најбољим просветним радницима у Пироту за 2018. годину. Градоначелник Пирота је честитао добитницима награда истакавши да се дух светосавља осећа у пиротским школама и да су за то најзаслужнији сами просветни радници и васпитачи, а локална самоуправа чини максималне напоре да омогући што боље услове за рад у васпитно образовним установама.

Нашој школи, тачније Стручном тиму за праћење пројеката и сарадњу са локалном заједницом уручена је диплома.

Чланови тима:

• Бојана Манић, наставник енглеског језика, руководилац
• Марјан Ранчић, директор
• Мануела Бишковић, педагошки асистент
• Зорица Ђорић, професор разредне наставе
• Марија Геров Стојановић, наставник енглеског језика
• Биљана Свиларов, шеф рачуноводства
• Милан Петковић, секретар

Међународни пројекат школе „New vision of the world“ чији је коаутор наставница енглеског језика Бојана Манић нашао се у зборнику радова пројеката награђених европском ознаком квалитета. Пројекат представља одличан пример пројектно оријентисане наставе и развијања пројектног начина размишљања у коме су развијане међупредметне, језичке и дигиталне компетенције, али и тимски и истраживачки рад ученика.

 

Ученици одељења V-1 под менторством наставице Бојане Манић, део су највећег светског, међународног пројекта икада: INNOVATE YOUR DREAMS 2019. Циљ пројекта је да помогне ученицима да разумеју и да се припреме за занимања будућности. Пројекат се бави промоцијом 3 од укупно 17 Одрживих Развојних Циљева Уједињених Нација (Квалитетно образовање за све, Доступна чиста енергија, Индустрија, иновације и инфраструктура). Пројектне активности трајаће 7 недеља и нарочито истичу следеће компетенције ученика – комуникација, сарадња, критичко размишљање и решавање проблема, креативност и иновативност, дигиталне компетенције.

Учествују наставници и ученици из различитих држава света.

Тема пројекта: занимања будућности која још увек не постоје, улога технологије у свету промена, индустрије будућности, SDGs.

Исходи учења:

  1.  Упознавање са будућим занимањима
  2.  Стварање новог посла за себе
  3.  Вештине потребне за успех у будућности
  4.  Увод у циљеве одрживог развоја (циљеви одрживог развоја Уједињених нација)
  5.  Улога технологије у будућности
  6.  Индустрија у будућности

Данас су ученици на часу Одељењског старешине реализовали 1.активност и упознали се са неким будућим занимањима. Направили су мапу ума у виду постера и окачили на видном месту у учионици.

хала „Кеј“-мала сала
Настава почиње од понедељка 14.јануара

●понедељак (ученици који још увек нису добили кимона-III и IV
разред) 13:00-14:00
●уторак (напредна група-ученици који су добили кимона II,III,IV разред) 13:15-14:00
●среда (ученици који још нису добили кимона- II разред) 13:15-14:00
●четвртак (напредна група-ученици који су добили кимона II,III,IV разред) 13:00-14:00
●петак (I разред) 13:15-14:00

Нашој школи је додељена Европска ознака квалитета за изузетност рада у оквиру два међународна пројекта „Language diversity brings us together“ и “New Vision of the World”. То значи да je наш рад, рад наших ученика и школе признати на највишем европском нивоу. Координаттор ових пројекат је наставница Бојана Манић, а активности су реализоване на часовима енглеског језика са одељењима VIII-3 и VIII-4 у виду корелације кроз пројектну наставу и иновативни приступ уз употребу савремене технологије.

Наши пројекти ће бити изложени у посебном простору европског портала на www.etwinning.net.
Честитамо наставници и њеним ученицима на добијеној престижној награди!

Данас, 17.09.2018. године, у просторијама Техничке школе у Пироту, десеторо наших наставника и учитеља преузели су техничку опрему која је неопходна за коришћење дигиталних садржаја у настави и електронских уџбеника. Сви они су током августа похађали националну обуку „Дигитална учионица/Дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала“ у оквиру пројекта „2000 дигиталних учионица“ у организацији Завода за унапређивање образовања и васпитања и Министарства просвете.

Данас, 15.09.2018. одржан је први час у оквиру пројекта Џудо у школе.

Захваљујући Влади Србије, ресорним министрима, Светској џудо федерацији и председнику Џудо савеза Србије, Ивану Тодорову реализован је овај изузетно значајан пројекат за џудо спорт. Џудо је базичан спорт и помаже развоју свих антрополошких карактеристика човека. Кроз ову активност и џудо у школама, урадићемо много не само на развоју деце, већ и превентиви насиља у школама, што је у овом моменту веома значајно. За све нас, ово је значајан датум, значајан за џудо спорт јер ће Џудо савез Србије на овај начин добити базу као што је имају на пример Французи. Како је најавио министар Шарчевић, пројекат ће на почетку обухватити девет школа: три у Војводини, две у Београду док ће Централној Србији, пилот пројектом бити обухваћено четири школске установе.

Једна од њих је и наша школа ОШ „Свети Сава“. Град Пирот и деца на овај начин биће део великог подухвата.

У четвртак, 6.септембра у Београду, у хотелу ,,Метропол“ одржана је 4. еТwinning конференција.
,,Унапређење наставе употребом информационо-комуникационих технологија“, била је тема је ове конференције. О важности и начину коришћења ИКТ-а у настави говорили су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за школство Словеније, еТwinning амбасадорка Литваније. Конференцији је присуствовала и учитељица Наташа Живковић. Преузела је престижне награде, еТwinning ознаку за школу ,,Свети Сава“ и еTwinning националну ознаку квалитета за наставницу Бојану Манић, еТwinning амбасадорку. У другом, радном делу одржане су паралелне сесије – Употреба ИКТ алата и дигиталних материјала прилагођених узрасту ученика.

У среду и четвртак, 22. и 23. 08. 2018. године у просторијама ОШ „Вук Караџић“ у Пироту одржана је обука „Дигитална учионица/Дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала“ за учитеље и наставнике ОШ „Свети Сава“ Пирот. Обука се спроводи у оквиру пилот-пројекта „2000 дигиталних учионица“ Завода за унапређивање образовања и васпитања. Дводневни семинар похађало је десеторо наставника и учитеља наше школе. Сви они ће почетком септембра добити техничку опрему за своју учионицу која је неопходна за коришћење дигиталних садржаја у настави, као и бесплатан приступ дигиталном уџбенику одабраног издавача.

 
Мој есДневник

Погледајте

Упутство за приступање порталу Мој ЕСДневник погледајте ОВДЕ

Е-пријава првака


ПРИЈАВИТЕ ПРВАКА


Детаљније о упису погледајте ОВДЕ

Продужени боравак
ес Дневник
365 Office Education
Припремна настава

Пројекти школе
Распоред звона


Економска и Техничка школа

1.час 14:20 - 15:00
2.час 15:05 - 15:45
3.час 16:05 - 16:45
4. час 16:50 - 17:30
5. час 17:35 - 18:15
6. час 18:20 - 19:00

Пратите нас

  

Школски календар


Такмичења


Мала матура