Место где су деца на првом месту!
Школа за будућност
Еко календар

Још догађаја…

Еко школа
Активи и тимови
Категорије вести
Архива вести

Вести

Када оставиш траг љубазности за собом, тим путем се увек можеш вратити

Светски дан љубазности​ је 13. новембра обележен и у нашој школи. У одељењу IV2 учитељица Снежана Гогић и вероучитељица Бранкица Видојевић са децом су обележиле овај дан, пишући поруке друговима и другарицама из одељења користећи лепе речи. Час је протекао прво разговором о самом дану и лепим речима, а потом су ученици након написаних порука једни другима поклонили честитке које су правили у облику срца.
Избећи ружне, а научити лепе речи је вештина, зато је осим знања јако важна и примена је заједничка порука са овог часа. Сви су срећнији када некоме улепшају дан, зато лепе речи треба свакодневно да користимо.
И у одељењима IV1 и​ IV3 ученици су на часу верске наставе обележили овај дан, Сви су уживали уз песму „Шта је љубав“. Кроз спектар различитих активности, ученици су показали љубав и љубазност.

Приредбом „Витез од азбуке“ ученици школе у Крупцу ,заједно са својим учитељицама и наставницима су одали почаст нашем великану културе – Вуку Караџићу. Прикључили су им се и другари из предшколске групе. На крају приредбе деца и гости су уживали у специјалитетима старинске кухиње захваљујући Удружењу жена „Клок“ и вредним мамама. Децу су припремале: васпитачица Ирена Ђорђевић, учитељице-Гордана Златановић, Соња Вучић и Душанка Станковић, наставнице-Јелена Лазаревић и Ирена Гавриловски-Ицић уз велику техничку помоћ наставника- Тијане Мијалковић и Бојана Милановића. Посебно се захваљујемо КУД-у „Крупац“ и уметничком руководиоцу- Драгани Маринковић као председници Удружења „Клок“-Бранкици Костић.

У среду 06.11.2019. године одржана је радионица под називом ”Избор занимања” у школској библиотеци са ученицима седмог и осмог разреда. Овом приликом је разговарано о афирмативним мерама за упис у средњу школу. Ово је била прва активност акционог плана Тима за превенцију осипања ученика, радионицу је водила педагошки асистент Мануела Бишковић.

Поводом обележавања Вукове недеље ученици другог и четвртог разреда, са својм учитељицама Наташом Живковић и Данијелом Илић, су у оквиру пројектне наставе откривали стваралаштво Вука Караџића.

Данас су ученици четвртог разреда заједно са својим учитељицама почели обележавање Вукове недеље. Тим поводом је у холу школе урађена поставка предмета карактеристичним за савременике Вука Караџића. Одржана је и свечаност коју су припремили ученици који похађају драмску секцију, а припремала их је учитељица Ирена Манчић.

Најбоље се учи када се знање из књига и учионице споји са практичном применом на терену. Ученици издвојених одељења из Великог Села и Великог Јовановца су посетом Метеоролошкој станици Димитровград обележили Светски дан климатских промена. Са начином рада станице, децу је упознао љубазни домаћин Зоран Бојчев и показао им све мерне инструменте којима се мери температура земље и ваздуха, влажност, количина падавина, ваздушни притисак и јачина ветра. Кроз замишљено путовање у протекле године, ученици су помоћу статистичких података видели како се мења клима.Разговором и дискусијом дошли су до закључка шта све утиче на климатске промене и шта свако од нас мозе да уради да не дође до негативних промена. Након занимљиве посете станици, ученици су са својим учитељима обишли и издвојено одељење Основне школе ,, Христо Ботев“ у Жељуши.

Поруком ,,Чист ваздух = живот“ , ученици III разреда у Крупцу, обележили су Светски дан чистог ваздуха. Одгледали су поучни филм о немару одраслих и загађивању ваздуха и о важности чистог ваздуха за наше здравље. Нашли су згодно место у школском дворишту и засадили борове,а они су благородни, па ће кисеоником да нас награде.

Уживали су у вожњи бициклима и ролерима и позвали одрасле да аутомобиле замене еколошким превозним средствима. Деца су забринута и вичу на сав глас: ,,Хоћемо чист ваздух, мислите и на нас!“

Ученица наше школе Хана Јовановић IV-1 добила је прву награду на литерарном конкурсу који је расписала Млекарска школа „др Обрен Пејић“ Пирот на тему „Хлеб-јело над јелима“. Ментор је учитељица Ирена Манчић. Честитамо!

Прву награду на ликовном конкурсу који је расписала Млекарска школа „др Обрен Пејић“ Пирот за ученике свих школа добила је Неда Танчић, ученица одељења III-3 наше школе. На тему „Хлеб-јело над јелима“ одговорила је ликовним радом богатим детаљима, маштом и јасном поруком. Честитамо!
Припремна настава

Мој есДневник

Погледајте

Упутство за приступање порталу Мој ЕСДневник погледајте ОВДЕ

Е-пријава првака


ПРИЈАВИТЕ ПРВАКА


Детаљније о упису погледајте ОВДЕ

Продужени боравак
ес Дневник
365 Office Education
Пројекти школе
Распоред звона

Преподне

 1. час  08:00 – 08:45
 2. час  08:50 – 09:35
 3. час  09:50 – 10:35
 4. час  10:50 – 11:35
 5. час  11:40 – 12:25
 6. час  12:30 – 13:15

Пoподне

 1. час  13:30 – 14:15
 2. час  14:20 – 15:05
 3. час  15:20 – 16:05
 4. час  16:20 – 17:05
 5. час  17:10 – 17:55
 6. час  18:00 – 18:45
Пратите нас

  

Школски календар


Такмичења


Мала матура