„Библиотекарска журка“

Основна школа ”Свети Сава“ је отварање реновиране библиотеке обележила припредбом „Библиотекарска журка“.

Савремена библиотека је она библиотека која у контексту захтева корисника успева да задовољи њихове потребе за знањем и информацијом, библиотека која је равноправан партнер онима који траже актуелну, поуздану и тачну информацију.

Реновирана библиотека ће подићи ниво квалитета рада и услуга коју пружа својим ученицима и наставницима. Обезбеђење сваке информације, сваком ученику и наставнику школе, као и пружање тоталне библиотечке услуге. Библиотека школе је реновирана захваљујући пројекту ”Библиотека наша друга кућа” финансиран од стране локалне самоуправе и локалног акционог плана за децу. Књига може послужити као возило које ће нас одвести у авантуру и на непознанту дестинацију. Она може бити пријатељ, инспирација, учитељ.Књига може послужити као лекција, врло корисна и практична која нам пружа у сваком тренутку конкретне информације или идеје.

У сваком случају, она нам помаже да отворимо свој ум за нове идеје и погледе на свет. Многобројне су користи које нам пружа књига и свакодневно читање.

Што више читамо богатимо сопствени речник.