Шест година Волонтерског клуба ОШ ,,Свети Сава“ Пирот

Волонтерски клуб школе ,,Свети Сава“ постоји већ шест година и кроз њега је прошло много наших ученика од којих су неки већ средњошколци и студенти који настављају да се баве волонтерским радом, активизмом и мењају друштво на боље. Ученици кроз Волонтерски клуб активно учествују у свим хуманитарним акцијама у школи, уређују школско двориште и ширу друштвену заједницу , сарађују са дневним боравком за старе, посећују децу која се лече на Дечијем одељењу болнице, помажу једни другима у учењу. Такође, прикупљали су помоћ за настрадале у поплавама, као и књиге писане ћирилицом за своје вршњаке у Италији, раде на едукацији вршњака.

Једна од врлина коју наша деца поседују је и та што желе да уче, да следе добре примере а на нама одраслима је да им то омогућимо и да својим примером покажемо шта значи бити добар човек. Наша школа ,,Свети Сава“ преко свог Волонтерског клуба развија и негује код својих ђака осећај за друге, лепоту давања, солидарност и љубав.

Вечерас су са нама наши били пријатељи и сарадници са којима школа и клуб имају одличну сарадњу, а сигурна сам да ће тако бити и убудуће. Свако од њих на свој начин оставља траг иза себе који млади нараштаји следе. У име те успешне сарадње поделили смо захвалнице за волонтерски рад и ширење доброте удружењима, организацијама и појединцима који итекако утичу на то да живот у окружењу буде лепши и лакши: Друштво за заштиту животне средине ,,Стара планина“, Удружење за екологију ГЕА, Удружење Пирот Е Публика, Удржење за помоћ МНРЛ Пирот, Црвени крст Пирот, Љубиша Пејчић и Јован Димитријевић.

Такође, захвалнице су добили и чланови Волонтерског клуба који су прошле школске године на конкурсу Министарства омладине и спорта реализовали пројекат ,,Филмом ћу ти рећи…“ уз подршку ресурс центра Про актив из Ниша и Удружења Пирот Е Публика из Пирота.

Филм који је настао је едукативног карактера, намењен је ученицима, родитељима, наставницима и свима који раде са децом и за децу и бави се опасностима које вребају на интернету.

Чланови тима: Ања Ђорђевић, Тина Вучковић, Ања Танчић, Милена Ранчић, Милица Алексић, Марина Манић, Бранка Јовановић, Михајло Тошић, Душан Костић и наставници Бојана Манић, Бојан Митровић и Зорица Ђорић.