РАДИОНИЦА: ВАЖНОСТ РАНОГ СТИЦАЊА ДРУШТВЕНО-ЕМОЦИОНАЛНИХ ВЕШТИНА ЗА ДУГОРОЧНИ УСПЕХ ДЕТЕТА

У суботу, 28. априла у ОШ ,,СВЕТИ САВА“ одржан је сусрет деце и родитеља са учитељима првог разреда и психологом школе.

ТЕМА: ВАЖНОСТ РАНОГ СТИЦАЊА ДРУШТВЕНО-ЕМОЦИОНАЛНИХ ВЕШТИНА ЗА ДУГОРОЧНИ УСПЕХ ДЕТЕТА

Циљ ове радионице је да кроз предавање психолога, родитељи буду упознати колико је важно радити на стимулацији друштвено-емоционалног развоја којом помажемо деци да се развију у људе пуне самопоуздања и да буду срећни од свог најранијег образовања преко основне школе до зрелог доба.

Учитељи су то практично применили са децом кроз радионице којима се јачају такозване „нешколске“ способности и на тај начин ствара подлога за развој вештина које су неопходне за учење и развој деце у учионици,а тичу се:

  • -придржавања правила
  • -управљања емоцијама
  • -решавања проблема организовањем и извршењем задатака
  • -сарадње са другима и вежбањем концентрације

Други део сусрета одвијао се уз заједничко дружење свих.

Уз игру и дружење са учитељима, свака игра је била намењена одређеном типу личности где су деца показала своје најјаче стране. Родитељи су после радионица разговарали са учитељима о свему што их интересује у вези са поласком у први разред. Заједно су обишли и продужени боравак школе који и ове године чека ученике првог и другог разреда. Радионице су реализовали психолог школе Негица Костић, учитељ Љубиша Ђорић и учитељице Нинослава Марковић, Наташа Живковић, Маринела Ђорђевић и Јасмина Марковић.