ТЕМАТСКИ ДАН – ЖИВОТ И ДЕЛО СВЕТОГ САВЕ

ченици одељења III-3 и III-4 са својим учитељицама, Биљаном Панић и Данијелом Илић, реализовали су још један ТЕМАТСКИ ДАН – ЖИВОТ И ДЕЛО СВЕТОГ САВЕ.

Ученици су уживали у свим активностима и кроз различите игре које прожимају све наставне предмете проширили своја сазнања о човеку чије име носи наша школа.

Ученици су били подељени у 6 група : „ХИЛАНДАР”, „СТУДЕНИЦА”, „ЖИЧА”,„СВЕТА ГОРА”, „ВРАЧАР”, „РАС”. Након презентације о животу и делу Светог Саве, ученици су решавали тест и извештавали о раду својих група и истакли кључне појмове у животу Светог Саве, као и значај његовог рада за српски народ.

На часу математике, ученици су успешним израчунавањем производа и количника, слагали делове слагалице и дошли до коначног решења. Осмех и задовољство у раду, показали су како је математика занимљива и колико је важно сарађивати у групи ради заједничког успеха. Сви нивои су успешно савладани.
На часу музичке културе, уз песме о Светом Сави, ученици су бојили слике и тражили пут кроз лавиринт до Хиландара.

И на крају, као резултат заједниког рада, украсили смо изложбени пано у холу школе: УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ СВЕТИТЕЉУ САВИ!