15 .фебруар – Светски дан деце оболеле од рака

И у Пироту је и ове године НУРДОР – Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – обележио пригодним програмом светски дан деце оболеле од рака.

Ученици издвојеног одељења у Бериловцу учествовали су у програму. Најпре су са солистом Дома Културе, Мајом Вељковић у комбинацији ,,Нанине успаванке“ и ,,Писма љубави“, који је написао Свети Сава извели рецитал, а затим је Павле изрецитовао песму ‘‘Шумски вртић“, и свој наступ заокружили су кореографијом уз песму “И то је то је све’‘, хор ,,Бранко“ из Ниша.

Учествовали су и у пуштању зелених балона са ознаком НУРДОРА и купили су са штанда по једно лицидерско срце.

Све активности у којима су ученици издвојеног одељења, 1. и 3. разреда у Бериловцу са својом учитељицом Светланом Здравковић учествовали, јесу у циљу доприноса својим малим прилогом изградњи родитељске куће у Београду, у којој ће се пружати смештај деци и њиховим породицама из унутрашњости која због лечења морају ићи у Београд.

Водитељка програма, Катарина истакла је значај борбе и успешности у лечењу деце. Ученицима из Бериловца подељене су дипломе у знак захвалности за учешће у програму и доприносу унапређивања акције.

На крају програма, у 13 часова пуштен је велики балон срце, и то је био најлепши тренутак у целом програму. Деца су била срећна.