Обележавање Националног дана књиге

Библиотека ОШ ,,Свети Сава“ Пирот придружила се позиву Друштва библиотекара Србије у обележавању 28. фебруара Националног дана књиге.

Под геслом ,,Подели радост читања са свима“ у радионици су били укључени ученици свих разреда. Радионица је почела синболично у 11.55 што је указивано на то да је крајње време да се окренемо књизи и култури уопште.

На један интересантан начин ученици су нас провели кроз различите облике прича, романа, басни, анегдота…

Ученици виших разреда су имали задатак да кроз низ малих улога прикажу различите ликове попут надрнданог библиотекара, доброг библиотекара, ученика 6. разреда који бира себи књигу, ученика трећег разреда који жели књигу која није прилагођена његовом узрасту и др. На тај начин указали су на правила понашања у библиотеци али позвали су своје другаре на чешће дружење са књигом.

Читањем књига код појединих ученика развијала се љубав према писању па су нам неки талентовани ученици прочитали своје стихове.

Не треба да заборавимо колеге учитеље и наставнике који су својом несебичном подршком указали на значај читања књига, богаћења речника као и неговању своје културе и језика,помогли одржaвању ове радионице.