Основној школи ,,Свети Сава“ додељена средства у висини од 400.000 динара за развој ученичке задруге

You are currently viewing Основној школи ,,Свети Сава“ додељена средства у висини од 400.000 динара за развој ученичке задруге

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић потписао је јуче уговоре са директорима 15 основних школа, које ће од Министарства добити укупно четири милиона динара за унапређење рада ученичких задруга.

„Драго ми је што смо и овај пут подржали школе које су основале ученичке задруге и осмислиле најкреативније и одрживе пројекте“, рекао је министар Ружић.

ОШ ,,Свети Сава“ је добила 400.000 динара за развој ученичке задруге. Тим средствима ће обезбедити 3д штампач који ће се користити за приближавање нових технологија ученицима, израду сложенијих наставних средстава, сувенира , модела рељефа…Ученика задруга ОШ ,,Свети Сава“ је препозната као једна од најорганизованијих у земљи па је директор школе добио позив за учешће на конференцији балканских земаља посвећеној развоју задругарства у школама која ће се одржати 21.12. 2021. године у хотелу Метропол у Београду. Том приликом представиће примере добре праксе из рада ученичке задруге.