Обука наставника за рад на 3Д штамапчу

You are currently viewing Обука наставника за рад на 3Д штамапчу
Данас је у Основној школи „Свети Сава“ одржана обука за рад на 3Д штампачу за наставнике технике и технологије и информатике и рачунарства. Кроз ову обуку наставници су усвојили потребна знања и вештине за креирање тродимензионалних модела у одговарајућем софтверском окружењу, а затим и њихово штампање на професионалном 3Д штамапачу високе резолуције.
 
Моделовање на 3Д штампачима од вишеструке је користи за наше ученике који ће убудуће и сами бити обучавани за рад на овом уређају. Помоћу 3Д штампача може креирати готово све: сувенири, играчке, модели рељефа, сложена наставна средства за све наставне предмете – од уметности до природних наука…. То ће нашим ученицима омогућити да прошире своја знања, креативне способности, развију кључне међупредметне компетенције и предузетнички дух.
 
Куповина штампача чија је вредност 600.000 динара, делом је финансирана из средстава које је школа добила од Министарства просвете за развој ученичке задруге у децембру прошле године, а остатак новца обезбеђен је из буџета наше ученичке задруге „Растко“.