Примена 3Д штампача у Основној школи „Свети Сава“ Пирот

You are currently viewing Примена 3Д штампача у Основној школи „Свети Сава“ Пирот

Основна школа „Свети Сава“ однедавно је богатија за још једну техничку иновацију. У питању је 3Д штампач високе резолуције који је финансиран из средстава које је школа добила од Министарства Просвете, а делом из средстава ученичке задруге „Растко“.

Након обуке која је у фебруару организована за наставнике технике и технологије и информатике и рачунарства, организују се обуке и за наше ученике за рад на овом моћном уређају. Помоћу 3Д штампача може се креирати готово све: сувенири, играчке,  модели рељефа, сложена наставна средства.  То нашим ученицима омогућава да прошире своја знања, креативне способности, развију кључне међупредметне компетенције и предузетнички дух.

Како изгледа рад на 3Д штампачу презентовале су нам Анастасија Танчић, Јања Ђорђевић и Теодора Николић, ученице одељења 8-1. Оне су израдиле 3Д мапу Србије – слагалицу која представља сјајно наставно средство за предмет географија у осмом разреду у ком се обрађује географија наше земље. Читав процес забележиле су камером и приказале нам у видео снимку који следи. Уживајте!