You are currently viewing Међународни дан хуманости

Међународни дан хуманости

Сваке године, 23. новембар у свету се обележава као Међународни дан хуманости, како би се људи подсетили на важност улагања у властиту доброту. То је дан када се подсећају владе свих земаља на одговорност да воде бригу о заштити и сигурности волонтера и запошљених у хуманитарним организацијама у њиховом раду. Тог дана се присећама и одајемо почаст свим храбрим хуманитарцима који су дали животе у разним племенитим мисијама широм света.
Међународни хуманитарни дан нуди прилику :
 
• Да јавност сазна више о хуманитарним организацијама, шта хуманитарци раде и са којим се изазовима сусрећу;
• Да невладине организације покажу своје хуманитарне активности;
• Да се ода почаст онима који су погинули или су повређени током свог хуманитарног деловања.
 
Када се спомене хуманост, онда помислимо на нешто најлепше, најплеменитије што човек може дати! А твоје је само то што даш. Хуманост је човечност, љубав, срећа, даривање. Све је то савршен рецепт за доброту. Доброта према другима и себи. Хуманост је љубав . Хуманост је светло живота. Бити хуман и великодушан, бити топао и осећајан су карактеристике људи које се данас изузетно цене, а које су нажалост ретке. Треба давати од срца оним људима који су у тешкој животној ситуацији и без помоћи. Свакоме се може догодити, свакоме и све: болести, немаштина, банкрот, земљотреси, поплаве, несреће, разне трагедије…Увек, кад год можемо треба помагати, јер то је осећај који сваког човека чини велики, испуњеним и срећни .Рука која даје увек је изнад оне која прима. Нико никад није осиромашио помажући другима.
Не даје онај ко има новац него срце. Није увек новац нешто што некоме треба дати. Некада је довољан осмех, подршка, топла реч…разумевање, саосећање, …насмеј онога који плаче, помогни ономе коме треба твоја помоћ….
 
УЧЕНИЦИ СВИХ РАЗРЕДА У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ У БЕРИЛОВЦУ, СА СВОЈИМ УЧИТЕЉИЦАМА, СВЕТЛАНОМ ЗДРАВКОВИЋ И НАТАШОМ ЋИРИЋ, данас су обележили свој ЕКОЛОШКИ ДАН, МЕЂУНАРОДНИ ДАН ХУМАНОСТИ.
 
Деца су се играла „Туширај ме лепим речима“, разговарали смо о томе како смо и када некоме помогли, како можемо некоме помоћи…записивали смо идеје о томе како да помогнемо. Цртали смо наш заједнички симбол хуманости у нашој школи.
 
Направили смо пано МЕЂУНАРОДНИ ДАН ХУМАНОСТИ.