You are currently viewing Обележавање Дана школе – Свечана академија и литургија

Обележавање Дана школе – Свечана академија и литургија

Ове године Основна школа ,,Свети Сава” прославља јубилеј – сто година од почетка изградње прве школске зграде. Ни ове године прослава Савиндана у нашој школи није прошла без приредбе у част овог нашег просветитеља.

Свечана академија одржана је уочи Савиндана 26.01.2023. у сали Дома Културе. Програм осмислили су и реализовали учитељи и наставници заједно са ученицима нижих и виших разреда. Међутим, као право изненеђење, први пут су учешће у програму имали и наши мали предшколци. Група која свакодневно борави у просторијама наше школе је са својим васпитачицама припремила тачку у којој су играли и певали, покупивши све симпатије публике.

Кроз читав живот и дело Светог Саве прошли смо подсећањем на најважније историјске догађаје, али и народна предања која прате светитеља чије име носи наша школа. Стихови наших познатих песника орили су се сценом у извођењу наших најбољих рецитатора.

Бројне музичке тачке зачиниле су цео програм, који је започео химном у извођењу наставничког хора, а настављен наступом дечијег хора и соло тачкама наших ученица. Како песма и игра никад не досади, представа је затворена химном наше школе коју су заједно отпевали сви учесници.
Сутрадан, на Савиндан, одржана је литургија у цркви уз пригодан програм наших ученика, а затим је уследило резање славског колача у трпезарији школе и додељивање награда ученицима који су учествовали на ликовном, литерарном конкурсу и школским такмичењима поводом Дана школе.