You are currently viewing Предшколци и ученици II-1 обележили Светски дан позоришта

Предшколци и ученици II-1 обележили Светски дан позоришта

Поводом 🎭 Светског дана позоришта🎭 припремна предшколска група са васпитачицом Анђелом Танчић и ученици одељења II1, учитељице Лидије Митић су припремили позоришне представе.


Позориште учи дете да разуме људе и изразе своја осећања. Да би живело у хармонији са другима, мора да буде способно да разуме себе. Током представе наша деца посматрају односе међу људима и виде како да изражавају радост, бес, одушевљење, разумеју сложене појмове као што су љубав, пријатељство, мржња, издаја, патња, оданост и нада.

 
Том приликом предшколци су се маскирали, обукли костиме и користили се реквизитима које су донели од куће. Поједине маске и костиме су деца предходно израђивала заједно са родитељима код куће. Предшколци су глумили појединачно и у пару.

 
Ученици другог разреда су се костимирали и кроз стихове песама нам поручили важне поруке из свакодневног живота. Деца су се нашла у улогама: Виле, Црвенкапе и вука, ловца, зеца, мачке, бубамаре, Мини Маус, Супермена, Спајдермена, нинџа корњача, једнорога и Зора. Уследило је заједничко деце уз игру и музику.


Позорница је без сумње један од најмоћнијих алата за стицање искуства, како личног, тако и уметничког. Стога, укључивањем наше деце у представе, мотивишемо их да поприме нове емоције, искуства повезана са улогом и њеним извођењем. Учествовање у представама им помажемо у побољшању памћења, маште, артикулације, побољшању гласа и интонације, повећању самопоуздања, нестаје укоченост и, што је најважније, детету отварамо сасвим нови свет и нова познанства.

Још фотографија погледајте на Фејсбук страници школе: