You are currently viewing Тематска недеља у одељењу трећег разреда у Крупцу

Тематска недеља у одељењу трећег разреда у Крупцу

Ученици трећег разреда у Крупцу обележили су тематску наставу бројним активностима. Уживали су у тематском дану „Моја школа мој други дом правила понашања“- слушали су дечије песме о школи и сами осмислили и певали мелодије на стихове са истом темом. Играли су „школице“ и друге знимљиве игре и сабирали и одузимали оловке, свеске, петице и ђаке. Подсетили су се правила понашања у школи и, да се не забораве, на свој начин их представили на паноу учионице.
 
На питање тематског дана, Шта могу да учиним за тебе?“, трећаци су радо одговорили својим идејама: „Мерим твој осмех“, „Частим те даровима септембра“ и „Лепа реч за другарицу и друга“. Мерили су једни друге колико су порасли и колико им је широк осмех. Сладили су се воћем које су донели да почасте другаре и направили и разменили поклончиће са лепим порукама пријатељства.
 
Тематски дан „Упознајмо свет кроз игре, културу, књижевност, историју, гастрономију и др.“ пробудио је радозналост ученика, те су претраживањем на интернету упознали занимљивости о земљама и народима, које су сами одабрали Слушали су песме тих земаља, цртали заставе, читали и илустровали причу познатог светског писца, и сазнали да свет представља богатство различитости, које треба да нас учи поштовању и толеранцији.