You are currently viewing Светосавска академија 2024. (ВИДЕО)

Светосавска академија 2024. (ВИДЕО)

  • ,, Да живимо сви у слози,
  • Свети Саво, ти помози“ 

Нова календарска година је у Основној школи ,,Свети Сава“ Пирот отпочела свечарски, прославом Савиндана и обележавањем 199 година постојања и рада школе.

Поред бројних активности којима школа, традиционално, светкује свеца чије име носи, у сали Дома културе је 25.1.2024. године , под слоганом: ,, Да живимо сви у слози,Свети Саво, ти помози“, уприличена и свечана академија. Програм академије посвећен је животу и раду нашег великог просветитеља, Светог Саве, а приредили су је ученици наше школе у сарадњи са својим наставницима: Маријаном Костић, Бобаном Алексов Влатковић, Милицом Ђорђевић, Јеленом Лазаревић, Зораном Тошићем и Владимиром Ристићем. Осим у драмском, водитељском и фолклорном делу програма, бројна публика је уживала и у духовним песмама које су, под диригентском палицом Јелене Лазаревић, изводили чланови ученичког и наставничког хора школе.

Присутне је поздравио директор школе, Марјан Ранчић и овом приликом истакао резултате које је школа остварила у претходној години, а уједно и најавио велики јубилеј који школа прославља наредне школске године, 200 година постојања и рада.