Мали и велики

У циљу промовисања и популаризације спорта и сарадње са родитељима у школи реализовао се пројекат „Мали и велики“ а осмислиле су га учитељице Ирена Манчић и Марија Николић. Припремну фазу су чиниле активности око самог планирања и набавка спортских реквизита и опреме, а другу саме спортске активности и такмичења.

 

Главни циљ пројетка „МАЛИ И ВЕЛИКИ“ је време које родитељ проводи у школи са својим дететом поклањајући му неподељену пажњу. То време је испуњено спортским активностима које дете бира. Улога родитеља је да прати дете и активно учествује у свему али без намере да преузме вођство или наметне нешто своје.

Дугогодишња пракса наставника показала је да се часови из предмета Физичко васпитање у млађим разредима, деци често ускраћени због недовољног простора у школи, временски неповољних услова или замењени неким ,,важнијим часовима,, Родитељи су зато често приморани да плаћају различите спортске активности у граду како би се деца правилно развијала, отргла од компјутера и огромне понуде непристојних ствари на ТВ-у.

Зато се родила идеја да спојимо лепо и корисно, да се деца и њихови родитељи бар једном месечно окупе у школи на спортско дружење и утроше своје слободно време као партнери наставницима са једним циљем да помогну одрастање деце на креативан и занимљив начин.

Деца се кроз наш програм уче правилном држању тела, ходању, трчању и свим другим природним облицима кретања, а све то кроз вежбе и игрице прилагођене узрасту, полигоне, штафетне игре и забаву и то заједно са својим родитељима.

Спортске активности су осмислили реализатори пројекта, а деца и родитељи су активно учествовали у њиховом извођењу, усвајали вештине и на забаван начин схватили важност здравог начина живата а и паметно су потрошили своје слободно време.

Ирена Манчић и Марија Николић