You are currently viewing 22. март – Међународни дан воде

22. март – Међународни дан воде

 У ОШ ,,Свети Сава“ обележен је Светски дан воде уз многобројне активности. За ниже разреде посебно су се истакле учитељица и Биљана Панић, Ирена Манчић и Марија Николић. 

   Ученици учитељице Биљане Панић дружили су се са својим другарима у другим учионицама и причали им о значају воде уз занимљив игроказ. Лепили су плакате ,,Воду штеди, вода вреди“ у школи на видним местима. Изнад славина у тоалетима ставили су поруке ,,Свака кап је битна“. За време великог одмора водочувари су обилазили школу и водили су рачуна о потрошњи воде.

Ученици другог разреда учитељице Марија Николић и ученици четвртог разреда учитељице Ирене Манчић имали су тематски дан на тему ,,Вода“.

Ученици шестог и седмог разреда санаставницом биологије Виолетом Поповић и наставником физике Драганом Манић имали су предавање на тему ,,Највеће светско чудо“ и при том су погледали филм и презентације на тему ,,Спаси воду, спаси живот“ и ,,Вода за пиће“. На крају свако дете је написало адекватну поруку о води и тај пано је постављен на видно место у холу школе.

dan_vode