eTwinning Project: Celebrate Languages

У оквиру eTwinning пројекта CELEBRATE LANGUAGES који ће трајати целе школске године, обележен је Европски дан језика. Партнерске школе из других земаља доставиле су кратак филм у коме представљају своју државу и језик. Сви пристигли филмови монтирани су у један заједнички филм. Сам процес монтирања обавио је ученик одељења VII-4, Михајло Тошић. Ово је био његов први рад у овој области.

Аутор и координатор пројекта, наставница енглеског Бојана Манић, каже: “eTwinning је идеално место за наставнике и ученике да се у безбедном окружењу повежу, усавршавају и напредују. На овај начин излазе из оквира традиционалне наставе и уводе учење путем пројеката. Михајло је врхунски одрадио свој део посла и овладао новим вештинама. Данашње тржиште рада тражи свестране раднике који у исто време требају знати бар један страни језик, рад на рачунару, тимски рад и још много тога а на нама је да их припремимо за то.”

Поред филма, школа је претворена у праву галерију радова ученика VI и VII разреда који су представили по један језик који се говори у Европи. Наравно, све су то сликали и уз употребу Web 2.0 алата, направили презентацију коју су окачили на заједничком блогу међународног пројекта.