Радионица Музеја Понишавља: “Ускршња честитка”

У сусрет Ускрсу, великом празнику православних верника, Музеј Понишавља традиционално организује радионице за децу. Ученици I-3 ОШ ,,Свети Сава” учитељице Биљане Панић били су учесници радионице под називом “Ускршња честитка”.

Циљ радионице је и развијање осећаја припадности заједници код деце, истицање значаја Ускрса и подстицање креативности путем приче и презентације о заборављеном обичају честитања Ускрса пригодним честиткама. Дугорочни циљ радионице је чвршћа сарадња музеја и школа кроз употребу музејских садржаја у образовању ученика.

Рад је текао у етапама и састојао се из две целине.У првом делу радионице са децом је вођен разговор на тему Ускрса и потом приказана презентација ускршњих честитки из колекције Музеја.

У другом делу радионице деци је подељен материјал за рад и уз помоћ модератора и учитеља деца су израђивала ускршње честитке.

Позитивне реакције деце, интересовање и пажња, као и креативност коју су деца испољила у изради честитки, у потпуности оправдавају циљ Музе(ј)онице.