Обележавање Вукове недеље у Крупцу: Приредба „ИЗ ВУКОВЕ РИЗНИЦЕ“

Данас, 7.11.2017. године са почетком у 10 часова и 30 минута, у издвојеном одељењу ОШ “Свети Сава“ у Крупцу одржана је приредба у част Вуку Караџићу под називом “Из Вукове ризнице“. Учествовала су деца предшколске групе ПУ “Чика Јова Змај“ и ученици од првог до осмог разреда ОШ “Свети Сава“ у Крупцу. Деца су представила део блага Вуковог богатства.

Приредбу су припремиле: васпитачица Габријела Панајотовић, учитељице Соња Вучић, Душанка Станковић, Гордана Златановић, наставница музичке културе Анита Николић, наставница српског језика Ирена Гавриловки-Ицић са руководиоцем школе, Соњом Гроздановић. Поред родитеља, ученика и гостију, приредби су присуствовали ученици првог разреда из школе „Свети Сава“ у Пироту, Великом Селу и Великом Јовановцу и заједно су са својим другарима из Крупца полагали Ђачку заклетву.
Након приредбе, гости и домаћини су се почастили специјалитетима старинске кухиње. Прваци су имали прилику да виде популарну етно учиониоцу и послушају приче из Вуковог детињства.

Манифестацију су реализовали: Предшколска установа “Чика Јова Змај“, ОШ “Свети Сава“ уз помоћ Удружења жена „Клок“, Млекаре „Ћирко“ и родитеља ученика.