You are currently viewing УТИСЦИ СА 53. РЕПУБЛИЧКЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА

УТИСЦИ СА 53. РЕПУБЛИЧКЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА

      Републичка смотра рецитатора ,,Песниче народа мог“ одржана је 13. и 14. маја у Ваљеву, 53. по реду. Конкуренција је била јака, а за мене ново искуство које бих желела да поновим. Не само за мене, него и за друге, било је нешто ново и врло интересантно то што сам рецитовала на пиротском дијалекту. Рецитовала сам песму Драгољуба Златковића ,,Убавило шашавило“.

     Сви који смо били учесници седели смо заједно у једној просторији у Културном центру у Ваљеву. Имали смо једног глумца који нас је забављао и засмејавао. Упознала сам учеснике од којих су неки већ по трећи или четврти пут на оваквој смотри. Имала сам малу трему, али само док нисам изашла на сцену. После је све било одлично, поготово кад сам видела осмехе на лицу публике док сам рецитовала.

     Од 22 000 рецитатора у Републици, ја сам се пласирала међу 36 у финалу. За мене је свакако то велики успех и сада ћу са још већом сигурношћу и искуством ићи на будућа такмичења. Искрено, баш сам се много спремала и било ми је мало напорно, ишло је од суза до смеха, чак до искушења да одустанем. Жири је био веома озбиљан и професионалан. Чланови жирија су били:

  • ДР РАДОВАН КНЕЖЕВИЋ, професор дикције,
  • МР АНДРИЈАНА ВИДЕНОВИЋ, професорка дикције,
  • ПРЕДРАГ МОМЧИЛОВИЋ, професор глуме у медијима,
  • МИРОСЛАВ ТРИФУНОВИЋ, редитељ,
  • ДАНИЈЕЛА КВАС, професорка српског језика и књижевности, песникиња за децу.

      Посебно ми је драго што сам без обзира на пласман ипак била запажена.

Доротеја Тошић