You are currently viewing Међународни дан друштвених игара

Међународни дан друштвених игара

Међународни дан друштвених игара је дан када се у свету одржава велики број сусрета и манифестација љубитеља друштвених игара са циљем дружења, такмичења и популаризације друштвене игре. Празник се обележава током априла у великом броју земаља света.
 
Игра има велики утицај на учење и развој деце. Сви знамо да деца најбоље уче кроз игру. Друштвене игре нам омогућавају да квалитетно проведемо време и упознамо једни друге. Друштвене игре су добре за когнитивни развој детета. Играјући друштвене игре код деце развијамо критичко мишљење, самосталност и тимски рад. Већина друштвених игара укључује неку врсту стратегије, бројање, препознавање боја, подударања и слично.
 
ОШ „Свети Сава“ данас је са децом из припремно предшколских група обележила Међународни дан друштвених игара.
Малишани из ППГ-а су са ученицима нижих разреда играли разноврсне игре прилагођене њиховом узрасту. Кроз игру, деца су учила да се придржавају и поштују правила игре.
 
Због неповољних временских прилика малишани из предшколске установе „Чика Јова Змај“ нису присуствовали овој манифестацији. Дружење са њима биће реализовано до краја месеца априла.