You are currently viewing Здравље за све – прешколци обележили Светски дан здравља

Здравље за све – прешколци обележили Светски дан здравља

Ове године Светски дан здравља обележен је под слоганом „Здравље за све“. У жељи да се код деце развијају здраве навике и подстакну на сталну физичку активност, васпитачице у ОШ“Свети Сава“ су осмислиле низ активности како би оствариле замишљено.

Дан су започели јутарњом гимнастиком у фискултурној сали, где су деца посетила час физичког васпитања. Са наставником Мирославом Ранчићем и ученицима петог разреда извели су низ физичких вежби које имају за циљ загревање мишића. Деци су вежбице пријале што се може видети по њиховим изразима лица. Загрејани и насмејани напустили су фискултурну салу и у својој радној соби дочекали Драгану Лилић, дечјег стоматолога која је са њима на интересантан начин уз помоћ модела зубића и четкица утврдила како се правилно перу зубићи.
Веома је важно да у најранијем узрасту деца стекну навике правилног одржавања оралне хигијене с циљем очувања здравља зуба, те смо кроз игру учили о важности свакодневног четкања зубића. Циљ ове активности је очување оралног здравља, где је потребна редовна и правилна орална хигијена и редовни стоматолошки прегледи.

Поред неге, која је кључна за одржавање здравља дечијих зуба, важно је научити децу које све навике доприносе да зуби и организам остану здрави. Васпитачице су указале и на важност здраве исхране која има велики утицај на леп осмех и здраво тело и на крају свих активности су се сви послужили воћем!