21. март – Светски дан шума обележен је у Центру за посетиоце „Врело“ на Старој планини

Светски Дан шума, обележен је  у Центру за посетиоце „Врело“ на Старој планини. Представници Еко патроле Милица Ђорђевић, Јована Димитријевић и Анђела Цветковић са својим координатором учитељицом Иреном Манчић били су део тима.

Шумарски инжењери ЈП ,,Србијашуме“ из Шумског газдинстава „Пирот“ су организовали час едукације за децу из пиротских Основних школа, донирали саднице и дали упутства како посадити, чувати и неговати дрво, колики је значај шума за квалитет живота грађана и говорили о улози шума у заштити животне средине.


Светски Дан шума, 21. март, установљен је на 23. седници Генералне скупштине Европске пољопривредне конференције 1971. године, да би се на тај начин допринело повећању свести и да би се указало најширој светској јавности на значај и улогу шума за човека. Порука свих активности ЈП ,,Србијашуме“ је подизање свести о значају шума и повећање степена шумовитости Србије.


Деца су после усвојених знања из едукативне учионице прошла стрму шумску стазу и на лицу песта применила знање са радионице.