Омладински волонтерски пројекат “ФИЛМОМ ЋУ ТИ РЕЋИ…”

ОМЛАДИНСКИ ВОЛОНТЕРСКИ ПРОЈЕКАТ “ФИЛМОМ ЋУ ТИ РЕЋИ…” СПРОВОДИ ВОЛОНТЕРСКИ КЛУБ ОШ ,,СВЕТИ САВА“ УЗ ПОДРШКУ РЕСУРС ЦЕНТАРА “ПРОАКТИВ – НИШ” И ,,ПИРОТ Е ПУБЛИКА“ У ОКВИРУ ПРОГРАМА “МЛАДИ СУ ЗАКОН – МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА”.

Пројекат се бави промоцијом прихватљивог понашања, развијањем солидарности и толеранције, стицањем нових знања, везаних за друштво и односе у њему, кроз савремен приступ уз помоћ технологије, интернета и на начин који је близак данашњој омладини, а то су кратки филмови, презентације, блогови, анкете.


Кроз реализацију пројекта и његову видљивост и доступност, млади стичу нова знања о различитим темама и догађајима који их окружују.


Путем израде едукативних филмова доприноси се социјалној инклузији младих, развијању информатичке писмености као једног од кључних критеријума заједничког Европског оквира за целоживотно учење, развијају се индивидуалне вредности и ставови који се односе на праведност, солидарност, толеранцију, поштовање других и бригу за друге, истину, слободу, поштење, личну одговорност, развија се креативност, другарство, социјалне и емоционалне вештине.


Коришћењем едукативних филмова утицаће се на разбијање предрасуда, развијање критичког размишљања младих, подстицање конструктивних идеја. Након завршетка пројекта, филмови ће наставити да се емитују на друштвеним мрежама, на YOTUBE, на часовима грађанског васпитања и у наредним школским годинама.