ЛИТЕРАРНА РАДИОНИЦА ,,ПЕСНИЧКЕ АВАНТУРЕ КЊИГОЛОВАЧКЕ КУХИЊЕ II-3”

,,ПЕСНИЧКЕ АВАНТУРЕ КЊИГОЛОВАЧКЕ КУХИЊЕ II-3” је назив литерарне радионице која је одржана у библиотеци наше школе. Радионица коју су водиле учитељица Биљана Панић и библиотекарка и писац за децу Елизабета Георгиев ималa je три дела:

  • 1.Представљање одељењске збирке песама ,,Животињице-причалице, ново лице за свезналице“
  • 2.Музичка плетеница
  • 3.Јурећи машту Елизабете Георгиев

Ученици одељења II-3 су драгим гостима представили резултате са литерарне радионице одржане октобра месеца на којој су заједно уз подршку родитеља, учитељице Биљане Панић и Елизабете Георгиев научили више, измаштали боље, открили нове и другачије погледе за стварање. Одељењска збирка песама ,,Животињице-причалице, ново лице за свезналице“ је нешто што су заједно створили на тој радионици. Жељу и потребу да у своју песничку авантуру укључе и вршњаке и прочитају им песме из те збирке остварили су на овој радионици. У овом тренутку је ово најбоље што су они могли да ураде, можда мало неспретно, не баш савршено, али од срца сваког од њих.

Посебан утисак су оставили чаробни звуци музичке плетенице другара из истог одељења Мине Црњаковић и Андреја Станишева који су своје прве наступе поделили са нама.

Велики пријатељ деце, Елизабета Георгиев покушала је да одговори на нека од следећих питања: Како се пишу песме и приче? Како се призива инспирација? Да ли машта има своје тајне?..Срећна што је била део ове песничке авантуре књиголовачке кухиње овог одељења на крају је и поделила са ученицима своје стихове.
Циљ ове радионице био је да се кроз међусобно дружење и упознавање охрабре наши ученици да се смелије упуштају у авантуру писања, посвете се писању али и читању написаног пред другима.

Радионица је завршена у ведром расположењу, са пуно позитивне енергије, са жељом да се она понови, да траје дуже и обогати новим садржајима.

Како би заголицали интересовање ученици одељења II-3 вам поклањају уводну песму из своје прве збирке.