11. фебруар – Светски дан болесника

Светски дан болесника у свету се обележава већ 25 година.

Овај дан је проглашен са циљем развоја свести људи о потребама болесника и стварања боље здравствене заштите људи. Овај дан је подсетник да се сетимо болесника, посетимо старе, немоћне и болесне и захвалимо се онима који о њима брину.Хуманитарно је одвојити део свог слободног времена да би помогао другом.
Обилазак, посета болесника је дар болесницима.

Направили смо еколошку радионицу са родитељима и ученицима. Разговарали смо најпре о томе како треба да се понашамо према болесницима, како треба да посећујемо наше болеснике, старе и болесне и шта треба да им пружимо…Пошто је било неизводљиво физички ово извести, разговарали смо о томе шта најчешће носимо код болесника, а онда смо прешли и на задатке које смо поделили родитељима и ученицима. Радили су у паровима: родитељ и ученик. Задатак је био: направити реч која је потребна ( коју треба пружити болесницима) болесном…Напр. ако направимо реч ЉУБАВ, онда објаснимо да болеснику треба пружити речи љубави, утехе, ставити му до знања колико нам је стало до тога да оздрави. Ако направимо реч ВЕРА, онда треба болеснику уливати веру кроз разговор да ће оздравити. НАДА је нешто најпотребније болеснику, РАЗУМЕВАЊЕ, ПОШТОВАЊЕ….

После завршених, тј. направљених речи, родитељи и деца су се сликала са направљеним речима.
Овај дан, тј. радионицу смо извели 1. фебруара, јер нам је 11. фебруар нерадни дан, а 1. фебруара смо држали родитељски састанак и извели ову радионицу.

Радионицу су реализовале учитељице: Светлана Здравковић и Наташа Ћирић са својим ученицима у Бериловцу.