Тематски дан: Светски дан биодиверзитета

Светски дан биодиверзитета обележава се сваке године 22. маја, са циљем да се подигне свест о значају очувања животне средине и важности заштите угрожених биљних и животињских врста.

Ученици одељења II-3 су га обележили низом активности кроз пројектни дан. На часу енглеског језика, заједно са наставницом Наташом Ћирић и учитељицом Маријом Ранчић, погледали су филм о ретким и угроженим биљкама и животињама. Гледајући презентацију о биљкама и животињама које „нестају“, разговарали смо о опасности која прети планети ако човек не учини нешто да се очува биљни и животињски свет. Деца су са великим интересовањем питала и одговарала на наша питања. Иако су мали, разумели су шта значи да у свету годишње нестане 27 000 врста или 74 врсте дневно. Одабрали смо две врсте дивљих најугроженијих животиња и читали о њима занимљивости на српском и енглеском језику.
Друга два часа имали смо активност у којој су деца на папирима, које су претходне недеље рециклирали, цртали омиљену животињу или биљку. Деца су била одушевљена тиме што рециклирани папир опет може да се употреби и задовољна оним што су добила. Направили смо изложбу радова и свако је по нешто рекао о животињи или биљци коју је нацртао.

На крају дана, на часу Света око нас, направили смо пано од цртежа на рециклираном папиру и јасно истакли поруке да СВИ ТРЕБА ДА ПОВЕДЕМО МАЛО ВИШЕ РАЧУНА О ЖИВОМ СВЕТУ И НЕ ДОЗВОЛИМО ДА НЕСТАНЕ.