Међународни дан друштвених игара

У ОШ ,,Свети Сава” данас је обележен Међународни дан друштвених игара.

International TableTop Day, како му и назив каже, основан је с циљем промоције играња друштвених игара. Под слоганом „Од отпада до еко играчке“ ученици трећег разреда су уз игру и рад обележили данашњи дан, а све с циљем да се деца подсете како правилно разврстати отпад, да је отпад много више од тога и да се уз мало маште и труда могу израдити прекрасне игре.

Радионице и играонице су осмислили ђаци са својом учитељицом Маријом Николић где су приказали како отпад попут кутија, картона, бочица, пластике, чепова и др. може бити искоришћен на нов, креативан и деци забаван начин.

Игре које су израдили од отпада поклонили су деци која похађају целодневни боравак у школи. Направљена дидактичка средства ће служити за свакодневну игру деце, за стицање нових знања и обогаћивање искустава ( попут „човече не љути се“, меморy, икс-окс, на слово на слово, лов на биљке и др).

Ученици и наставници ОШ ,,Свети Сава” су поносни на препознат труд и рад, те се све више родитеља укључује у сакупљање материјала, али и својим идејама надопуњују школу, па тако настају нове, маштовите творевине.